Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Design-By-Liz

 Wereldrecordpoging 10 kilometer Nije Slingers!

In Hengelo (OV) werd op 12 juli 2017 de aftrap gegeven voor de wereldrecordpoging De Langste Gehaakte Slinger. Lees hieronder alle informatie die ook te vinden is op de website: De Nije Stichting in Hengelo.


Om het werk van de Nije Stichting uit Hengelo te ondersteunen ga ik vanaf juni 2019 een aantal omslagdoeken haken van de vlaggetjes die zijn ingeleverd voor de wereldrecordpoging. Alles is met liefde en aandacht gehaakt, dus er gaat helemaal niets verloren. Ik noem ze "Nije Stola-la's". Het zijn katoenen stola's, geheel gemaakt van vlaggetjes, aan elkaar gezet en met een rand van (soms verschillende kleuren) katoen. Je mag natuurlijk je voorkeur aangeven; momenteel heb ik vrolijk gekleurde vlaggetjes liggen maar er is nog genoeg dus "op kleur bestellen" kan ook, dat kunnen we regelen.

De donatie is minimaal € 20.00 euro (+ verzendkosten die gemiddeld binnen NL € 6.95 zullen bedragen, buitenland op aanvraag)

******

2019

Ni'je Stola-la's

Nije PanneLappe

Wat te doen met de vlaggetjes in de 'buitencategorie', de katoenen XXL zullen we maar zeggen? Gewoon gebruiken! Ze passen niet altijd in de shawl of stola, maar je kunt er nog steeds erg leuke items van maken. Zie hier de: Nije PanneLappe Prijs per stuk is € 5,00 en omdat ze in een enveloppe passen kost het verzenden ook niet erg veel, ca. € 1,50 per stuk en ca. € 3,35 per twee. Er zijn aardig wat grote vlaggetjes die op deze manier een leuke plek in huis krijgen. Leuk toch, om met een vlaggetje uit de wereldrecordpoging je hete pannen op tafel te zetten? Of om ze gewoon in je keuken te hangen? Donaties gaan weer voor 100% naar de Nije Stichting.

De Nije PanneLappe kunnen prima gewassen worden in de wasmachine. Houd er wel rekening mee dat nieuwe katoen altijd wat verf afgeeft en was daarom de eerste keren een kleurenvangdoekje mee om teleurstellingen te voorkomen.

En hartelijk dank voor je donatie!

******

2018

Ni'je Dasse

Voor de stichting maakte ik van de originele vlaggetjes de "Ni'je Dasse". Deze herinneringsshawl is helemaal gemaakt van vlaggetjes die werden ingeleverd voor de wereldrecordpoging. Vanwege de overweldigende reacties werd de stichting overstelpt met vlaggetjes. Men wil geen enkel vlaggetje verloren laten gaan, daarom worden er allerlei items van gemaakt, zoals deze Ni'je Dasse (vertaald vanuit het Twents: Nieuwe Shawl). Per shawl zijn er - afhankelijk van de grootte van de vlaggetjes - ca. 12 tot 17 stuks verwerkt. Deze shawls zijn inmiddels allemaal verkocht.

De prijs van een originele shawl is € 12.50 (wanneer hij per post wordt gestuurd is het totaal € 15.00). De XL-uitvoering kost € 17.50

Betalingen gaan rechtstreeks op de rekening van de stichting: https://www.denijestichting.nl/het-nije-huis/acties/Ni%27je-Dasse-%252f-HAAKstafette-21-oktober-HAAKsbergen#donatieform

Heb jij ook meegehaakt? Dan van hieruit ook HARTELIJK DANK!


Er meer dan 160.000 gehaakte vlaggetjes binnen gekomen en er wordt gewerkt door een ploeg naaisters om alles aan het gedoneerde band te zetten.

Nieuwe vlaggetjes zijn niet meer nodig.

In juli 2018 werd de wereldrecordpoging in het FC Twentestadion gedaan waarbij iedereen was uitgenodigd. Meer informatie is te vinden op de actiepagina van de stichting. 

*******

2017

Op 21 oktober 2017 organiseerde ik een grote Haakstafette in Kulturhus Haaksbergen. (Informatie: actiepagina van de Nije stichting)

Er zijn die dag 3598 vlaggetjes ingeleverd, er is ca. 250 meter vlaggetjes aan band genaaid,

ca. € 230.00 opgehaald door verkopen en

er zijn ongeveer 240 bezoekers geweest.

De Larense Accordeon Vereniging trad op in de Foyer en liet prachtige muziek horen. Een verslag van deze dag is gemaakt door Betty Morsinkhof voor Tubantia en kun je hier lezen: https://www.tubantia.nl/haaksbergen/de-haakstafette-verbindt-van-haaksbergen-tot-alkmaar~aa183a8a/